عکس پیش‌فرض نوشته

HM-TR-915-TTL

ماژول HM-TR یک فرستنده و گیرنده مناسب است.
در ابتدا به انواع این ماژول در بازار اشاره میکنم .
این فرستنده و گیرنده در دو نوع TTL و RS232 موجود است . تفاوت ظاهری این دو نوع در وجود IC تغییر دهنده LEVEL ولتاژ MAX232 می باشد .

نحوه نام گذاری

HM – TR 915/ TTL
دو حرف اول HM از کدهای سازنده ماژول است .
دو حرف دوم T و R که می تواند هر دو با هم نیز باشد معرف فرستنده یا گیرنده و یا هر دو عملکرد ماژول می باشد .
اما اعداد نشان دهنده فرکانس کاری ماژول می باشند که سازنده این ماژول را در چهار فرکانس کاری متفاوت در رنج های 315-433- 868- 915 مگا هرتز تولید کرده است که علاوه بر فرکانس کاری تفاوت های جزیی نیز دارند .
معرفی PIN های ماژول
اگر نزدیک ترین pin به گوشه pcb را شماره یک در نظر بگیریم به ترتیب داریم .
پایه شماره یک vdd یا ولتاژ تغذیه ماژول است که برای روشن شدن ماژول می بایستی به +5 ولت متصل شود .
پایه شماره 2 DTXمی باشد در ادامه به شرح آن می پردازم.
پایه شماره 3 GNDماژول است که به زمین متصل شده و با پایه 1 تغذیه مدار را تشکیل می دهند .
از نشانه های روشن شدن ماژول سه بار چشمک زدن دو LEDسبز و قرمز آن به هنگام وصل شدن اولیه ی تغذیه است . اگر این حالت را نداشتید در تهیه جریان مناسب و ولتاژ مناسب برای ماژول خود دچار اشکال هستید . این نکته نیز قابل ذکر است که در موارد متفاوت یعنی فرستنده بودن و… جریان کشی متفاوت است اما در کل ماکزیمم جریانی که باید برای آن تهیه شود 50 میلی آمپر می باشد .
پایه ی شماره 4 DRX می باشد که در ادامه شرح داده می شود .
پایه ی شماره 5 که CONFIG نام دارد با قرار گرفتن در دو وضعیت HIGH و LOW می تواند دو حالت کاری متفاوت را زمانی که تغذیه متصل است برای ماژول در پی داشته باشد .
اما این دو حالت :
1. در مد فرستنده و گیرنده است و می تواند هم دیتا دریافت و هم ارسال کند . برای قرار دادن ماژول در این حالت باید این پایه را LOW قرار داد .

2. در مد SETUP قرار دارد و باید از طریق ارتباط سریال در این حالت به کامپیوتر وصل شده و تنظیمات صورت گیرد . البته این نکته قابل ذکر است که حالت DEFAULT این ماژول به صورت زیر است .

9600, N , 8 , 1
که باد ریت 9600 و ارسال بدون PARITY را شامل می شود .

نحوه اتصال به کامپیوتر :
همانطور که می دانید در پروتکل سریال برای کامپیوتر باید از گذرگاه RS232 استفاده شود . اگر ماژول شما از نوع 232 است خود دارای MAX 232 می باشد و نیازی به واسط ندارد . اما اگر از نوع TTL می باشد شما می بایست با استفاده از این IC سطح ولتاژ درست کرده و ارتباط را برقرار کنید .

این نکته را فراموش نکنید که TX کانکتر RS232 که همان پایه ی 3 می باشد باید به DRX ماژول متصل شود و RX نیز به DTX ماژول و GND ها نیز مشترک تا به درستی اطلاعات جابجا شوند .

این موارد در مورد میکرو نیز صدق میکند با این تفاوت که میکرو نیز TTL می باشد و نیازی به واسط MAX 232 در آن نیست . البته اگر از ماژولی استفاده میکنید که از نوع 232 است شما می توانید یک مدار برای تبدیل به TTL را به عنوان واسط برای میکرو قرار دهید .

در مورد نحوه ی ارسال این ماژول هم نکات زیر مهم می باشند .
این ماژول در حالت half duplex می باشد . این ماژول هیچ گاه در یک لحظه در دو حالت فرستنده و گیرنده قرار نمیگیرد . ابتدا منتظر 32 بیت داده می باشد به محض دریافت 32 بیت به فرستنده تبدیل می شود . اگر 32 داده به گیرنده نرسید ماژول 30 میلی ثانیه صبر کرده و به فرستنده تغییر کار میدهد .

دیتاشیت :

لینک مستقیم      |     لینک کمکی اول     |     لینک کمکی دوم      : HM-TR V1.1

لینک مستقیم      |     لینک کمکی اول     |     لینک کمکی دوم      : HM-TR V2.2

 

 

در نهایت اگر سوالی برایتان پیش آمد در خدمتم .

این آموزش بیش از ۳ سال قبل ارسال شده و اکنون در لیست به‌روزرسانی‌های سایت قرار دارد. اگر پیشنهاد یا انتقادی برای بهبود آموزش دارید، خوشحال می‌شیم به ما اطلاع بدهید.